A gene Bek geopend!


De multifunctionele accommodatie (MAB) is vrijdagmiddag 19 juni officieel geopend en heeft een nieuwe naam gekregen: A gene Bek.

Vrijdagmiddag 19 juni 2015 heeft wethouder Peter van Zutphen de nieuwe multifunctionele accommodatie aan de Benzenraderweg in Heerlen, voorheen MAB, officieel geopend en de nieuwe naam onthuld: A gene Bek. Het nieuwe gebouw is een plek voor sport en ontmoeting, met name voor buurten dichtbij
zoals Aarveld/Bekkerveld, Douve Weien en Caumerveld. A gene Bek is de eerste sportaccommodatie die aangesloten wordt op het Mijnwaternetwerk.

sporten-ontmoeten

Het gebouw bestaat uit een sporthal met drie speelvelden, een tribune met 150 plaatsen, een kantine met keuken, kleedruimten en diverse multifunctionele ruimten die gehuurd kunnen worden. Daarnaast liggen de voetbalvelden met kunstgras.

Het nieuwe gebouw is een plek waar mensen, organisaties of verenigingen kunnen sporten of elkaar kunnen ontmoeten; waar men bijeenkomsten, activiteiten of evenementen kan houden. Scholen maken al vanaf mei 2015 gebruik van de sporthal en sportvelden voor de gymles.

Het is daarnaast ook de thuishaven van voetbalvereniging RKSV Bekkerveld. Deze club gaat in het nieuwe seizoen (2015/2016) weer volledig gebruik maken van de faciliteiten, maar verhuurt daarnaast ook de multifunctionele ruimten onder aan clubs, particulieren, instellingen en bedrijven.

Duurzaam

A gene Bek is de eerste sportaccommodatie die is aangesloten op het netwerk van Mijnwater BV. Verder is het gebouw zeer energie-efficient en duurzaam met zonnepanelen en mos-sedumplantjes op het dak en een isolatie die veel verder gaat dan wettelijk verplicht is.

A gene Bek als nieuwe naam

De naam A gene Bek is voortgekomen uit een prijsvraag die circa 100 suggesties voor een nieuwe naam opleverden. Het college van B&W heeft onlangs gekozen voor deze naam, deels vanwege een duidelijke voorkeur in de inzendingen voor deze naam; deels ook vanwege het dialect en de associaties met
deze plek in Heerlen.

Openingsweek:

Ter ere van de opening van A gene Bek heeft RKSV Bekkerveld, gemeente Heerlen en diverse verenigingen een week vol activiteiten georganiseerd. Het openingsprogramma kunt u raadplegen op de site van RKSV Bekkerveld: www.bekkerveld.com.

Publicatiedatum: vrijdag 19 juni 2015

ga naar het nieuwsarchief