Bewonersbijeenkomst Groene Corridor - Fiets-voetgangersbrug Wilhelmi..


Bewonersbijeenkomst Groene Corridor - Fiets-voetgangersbrug Wilhelminakanaal

Op 21 april sprak de gemeenteraad over de plannen voor de Groene Corridor en de brug voor fietsers en voetgangers over het Wilhelminakanaal.

De raad gaf een definitief startschot om met beide plannen aan de slag te gaan. Ze stelden 1,3 miljoen euro beschikbaar voor realisatie van een vaste langzaam verkeersbrug.

Wij gaan samen met u aan de slag om de plannen verder vorm te geven. De gemeenteraad heeft nog niet bepaald hoe de vaste brug er precies uit moet komen te zien. Hiervoor liggen twee varianten op tafel. We gaan met de directe omgeving van de toekomstige brug in gesprek over hoe die er uit komt
te zien. Hiermee beginnen we al voor de zomer. Bedoeling is om in 2016 een bestemmingsplan op te stellen voor realisatie van de brug. In 2017 verwachten we dan de brug aan te kunnen leggen.

Daarnaast gaan we met ondernemers / bewoners van de Eindhovensedijk en andere geinteresseerden aan de slag om de beleefbaarheid en toeristische, recreatieve aantrekkelijkheid van de Groene Corridor te vergroten.

Verkeersveiligheid Kempenbrug

Tijdens deze bewonersbijeenkomst willen wij ook graag met u spreken over de aanpak van de verkeersveiligheid voor de opgang van fietsers van Moorland naar de huidige Kempenbrug.

Bewonersbijeenkomst maandag 13 juli

De eerste openbare bijeenkomst over bovenstaande onderwerpen staat gepland op maandag 13 juli. Reserveer deze datum alvast in uw agenda. Het exacte tijdstip en de definitieve locatie maken we binnenkort bekend.

Meer informatie over de Groene Corridor en de langzaam verkeersburg vindt u op onze website via www.oirschot.nl/groenecorridor. Bovendien, mocht u voorafgaand aan de bewonersbijeenkomst nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Roland Hermans, projectleider Groene Corridor, tel.
0499-58 33 33 of via info@oirschot.nl.