Kick off basisscholenproject `De waarde van zwerfafval'


(22-06-2015)
kinderen ruimen zwerfafval op

Basisschool Dirk Hezius in Heeze-Leende is de eerste school die zich heeft aangemeld voor het zwerfafvalproject `De waarde van zwerfafval'.

Gemeente Heeze-Leende start komend schooljaar 2015-2016 wederom met een gratis zwerfafvalproject voor alle basisscholen. Daarmee wil de gemeente kinderen bewust maken van de recyclingwaarde van afval en de waarde van afval als grondstof voor nieuwe producten. Naast een gastles, bestaande uit
interactieve opdrachten, gaan de kinderen onderzoeken wat voor soort zwerfafval er in de omgeving van de school ligt. Uiteindelijk moet het project het gewenste weggooigedrag van de kinderen en de mensen in hun omgeving versterken.

Zwerfafval project 2014-2015 succesvol

Afgelopen schooljaar deden kinderen van verschillende basisscholen in Heeze-Leende ook al mee aan het zwerfafvalproject `Zwerfafval, mooi niet!'. De leerlingen van alle deelnemende scholen ruimde samen zo'n 2.541 stuks afval op. Een enorme bijdrage aan `gemeente Heeze-Leende schoon!'.

Alle basisscholen in de gemeente Heeze-Leende worden uitgenodigd om deel te nemen aan het gratis zwerfafvalproject. Afgelopen weken heeft elke directeur van de basisscholen in Heeze-Leende een brief hierover ontvangen. Scholen kunnen zich inschrijven voor schooljaar 2015-2016 met groep 6 en 7.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over het project kunt u contact opnemen met: mevrouw Madeleine Velthuizen via mail: Madeleine@onsburo.eu of met Michiel Hendrikx, beleidsadviseur milieu gemeente Heeze-Leende, e-mail: m.hendrikx@heeze-leende.nl of tel. 040 - 22 41 434.