Onderzoek instellen vuurwerkvrije zones


Inhoud overslaan en naar navigatie springen.

Een onderzoek over vuurwerk? Midden in de zomer? Inderdaad een beetje vreemd...

Toch wil de gemeente graag een beroep op u doen. De raad heeft het college de opdracht meegegeven te onderzoeken of er mogelijk behoefte is aan vuurwerkvrije zones binnen de dorpskernen in Wormerland.

Vuurwerkvrije zones zijn plekken (bijvoorbeeld rondom een dierenasiel, een verzorgingstehuis, een kinderboerderij) waar een verbod op het afsteken van vuurwerk gewenst zou kunnen zijn vanwege (extreme) overlast. Dus ook binnen de wettelijke afsteektijden mag in de vuurwerkvrije zone geen
vuurwerk worden aangestoken.

Huidig beleid

Het afsteken van vuurwerk is wettelijk alleen toegestaan in de avond van 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Buiten die tijden is het afsteken overal verboden en wordt door politie en BOA handhavend opgetreden.

Deel uw ervaringen met ons!

Wat is uw ervaring met het afsteken van vuurwerk tijdens de uren dat dit wettelijk gezien mag? Heeft u zelf extreme overlast ervaren afgelopen jaar of kunt u specifieke locaties binnen de gemeente benoemen waar het instellen van een vuurwerkvrije zone een uitkomst zou zijn? Graag horen wij dit
van u. U kunt mailen naar karin.meijer@over-gemeenten.nl

Het vervolg

Met uw input gaan wij beoordelen of het instellen van een of meerdere vuurwerkvrije zones wenselijk is. Vervolgens moet dit (als de noodzaak uit het onderzoek blijkt) nog verwerkt worden in de regelgeving, zodat het voor de jaarwisseling gereed kan zijn.

Dank voor uw medewerking!

* 22 juni 2015