Alles over mobiel internet op surfmobile.be


Datum: 22 juni 2015

Gebruikt u mobiel internet? Kent u de voordelen ervan? Bent u bang om het te gebruiken? Denkt u dat u te hoge facturen zal krijgen? De website www.surfmobile.beExterne link legt u alles uit!

Het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie en de FOD Economie hebben een grootscheepse campagne gelanceerd om bepaalde drempels weg te nemen en de gebruikers meer vertrouwen in te boezemen. Daar hoort een nieuwe website www.surfmobile.beExterne link bij die de gebruikers op
een eenvoudige en begrijpelijke manier goede raad geeft.

Zo biedt de website consumenten heel wat hulp om hun factuur binnen de perken te houden:

* Hoe kan ik mijn verbruik controleren?
* Hoe weet ik dat ik mijn datalimiet overschreden heb?

De website heeft ook een onlinetool waarmee gebruikers het datavolume kunnen inschatten dat ze nodig hebben. Zo kunnen consumenten het telecomabonnement bepalen dat het beste bij hen past. Daarnaast bevat de website ook informatie over het veilige gebruik van mobiel internet. Hoe kun je
gegevens beschermen en hoe kun je je toestel beschermen? Consumenten vinden op de website ook tips over kopen via het internet.

Tot slot bieden FAQ's een antwoord op eenvoudige vragen die mensen zich kunnen stellen die nog niet over een smartphone of tablet beschikken of er nog geen gebruik van maken voor het internet. Enkele voorbeelden:

* Wat betekent 2G/3G/4G?
* Wat kan ik doen met 100 Mb en 1 Gb?
* Hoe kan ik een hoge factuur vermijden?
Mag ik om het even welk bestand downloaden?