Alle kinderen doen mee in Roerdalen - Stichting Leergeld helpt


Steeds meer kinderen kunnen om financiele redenen niet meedoen met binnen- en buitenschoolse activiteiten of in hun sociale omgeving.

Ook lid worden van een sportvereniging hoort soms niet tot de mogelijkheden. Stichting Leergeld kan in dat geval financiele of materiele hulp bieden aan kinderen van 4 tot 18 jaar. De stichting biedt deze kinderen hiermee een kans om zich te ontwikkelen en meer eigenwaarde te krijgen.

Financiele bijdrage

Kunt u aantonen dat de inkomsten van uw gezin lager zijn dan 120% van de bijstandsnorm? Dan komt u in aanmerking voor hulp van Stichting Leergeld. De medewerkers van Leergeld doen altijd een inkomenstoets. Als u een financiele bijdrage krijgt, maakt Stichting Leergeld die rechtstreeks over
naar de ontvangende organisatie. Dit kan bijvoorbeeld een school, een voetbalclub, een muziekvereniging of een sportartikelenzaak zijn.

Mogelijkheden

U kunt onder andere voor uw kind een financiele bijdrage ontvangen voor activiteiten op school. Denk hierbij aan een sportdag of schoolreis. Stichting Leergeld zou verder de contributie van een sportclub of sportkleding voor uw kind kunnen betalen. Of attributen zoals een tennisracket of
hockeystick. Verder kunt u denken aan financiele hulp bij het halen van een zwemdiploma, meedoen aan de scouting of muziekles. Wil uw kind graag aan zo'n activiteit meedoen, maar is het voor u te duur? Dan kan Stichting Leergeld misschien helpen.

Spreekuur

Stiching Leergeld heeft iedere dinsdag van 09.00 tot 12.30 uur spreekuur in het gebouw van Stichting Menswel, Dorpsstraat 56 in Melick. U kunt telefonisch een afspraak maken voor het spreekuur via 06 - 36 50 35 65. Dat kan alleen op dinsdagochtend. U kunt ook een afspraak maken via het
formulier op www.roermondeo.leergeld.nl.

Meer informatie

Meer informatie over Stichting Leergeld Roermond staat op www.roermondeo.leergeld.nl. U kunt de stichting bereiken via 06 - 36 50 35 65 of via info@roermondeo.leergeld.nl.