Vermeende meesteroplichter aangehouden in Zeist


22 juni 2015

De Landelijke Eenheid van de politie heeft maandagochtendvroeg de 52-jarige Amerikaan D.M.T. in zijn woonplaats Zeist aangehouden op verdenking van oplichting, fraude en valsheid in geschrifte.

T. stond op het punt te verhuizen, toen hij van zijn bed werd gelicht.

Onderzoek

Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie en de Landelijke Eenheid van de politie doen sinds mei 2015 onderzoek naar de verdachte.

Luxe levensstijl

Vermoed wordt dat de man zich jarenlang heeft voorgedaan als vermogend zakenman en, onder meer met gebruikmaking van valselijk opgemaakte bankgaranties, grote geldbedragen (oplopend tot ruim een ton euro) heeft ontfutseld aan derden.

Op deze wijze heeft de vermeende meesteroplichter er jarenlang een luxueuze levensstijl op na kunnen houden. T. verbleef op het moment van zijn aanhouding in een luxueus penthouse in Zeist. Tevens liet hij zich rondrijden in grote auto's met chauffeurs en had hij bodyguards.

Inbeslagnames

Direct na de aanhouding maandagmorgen is het penthouse doorzocht. Hierbij zijn onder andere ongeveer 6.000 euro cash, een Kawasaki-motorfiets en een hoeveelheid administratie inbeslaggenomen.

Voorgeleiding

De verdachte wordt woensdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris te Zwolle.

Deel dit op

*