Politie zet filmpjes met echte politieverhalen online


Politie zet filmpjes met echte politieverhalen online

Laatste update:
22-06-2015 | 15:24

Nederland - De politie gaat vanaf deze week korte video's op YouTube plaatsen waarin een politiemedewerker vertelt over een bijzondere ervaring uit de politiepraktijk. Onder de kop Echte Politieverhalen verschijnt elke maand een nieuwe aflevering.

Via de website van de politie zijn nu al elke week geschreven blogs te lezen. Die worden per aflevering door tienduizenden mensen - soms wel meer dan 90.000 - gelezen. Met de video's hoopt de politie nog meer mensen te bereiken.

Politiemedewerkers willen het publiek graag breder laten kennismaken met hun vak. Bij de politie werken mensen vanuit heel verschillende vakgebieden en met uiteenlopende expertise, van forensische opsporing tot hondengeleiders. Zij doen onderzoek, treden handhavend op en verlenen hulp. Bij hun
werk in het hart van de samenleving doen zij vaak indringende ervaringen op. De politie is trots op hoe deze collega's hun werk doen en wil hun verhalen daarom graag via YouTube delen.

Vandaag een promo, een korte video waarin te zien is hoe de echte politieverhalen gemaakt worden. De eerste aflevering wordt deze week geplaatst. In deze aflevering het verhaal van een collega uit een cold caseteam.