Burgemeester opent expositie INSPIRATIE


Geplaatst: 22-6-2015

Burgemeester Margreet Horselenberg heeft op vrijdag 19 juni de expositie INSPIRATIE geopend. Met het doorknippen van een lint, samen met leerlingen van basisschool Het Spectrum uit Lelystad, verrichtte zij de officiele openingshandeling.

Burgemeester opent expositie INSPIRATIE

Flevolandse kunstenaars

De expositie INSPIRATIE bestaat uit kunstwerken van leerlingen van basisschool Het Spectrum en werk van de Flevolandse kunstenaars Peter Bata, Robert Bosari, Coby Schroevers, Hein Walter, Kitty van Dijk, Rien Nijboer en Danny Dogger.

Bovenbouwleerlingen

De bovenbouwleerlingen van Het Spectrum bekeken en bespraken de afgelopen weken het werk van de deelnemende Flevolandse kunstenaars en gingen vervolgens aan de slag met het maken van eigen kunst, geinspireerd op het werk van de deelnemende kunstenaars. Dit deden zij onder begeleiding van
beeldend kunstenaar Isis van den Berg.

Onderbouwleerlingen

De onderbouwleerlingen van Het Spectrum gingen aan de slag met kunstwerken gebaseerd op oude meesters als Picasso, Mondriaan, Chagall, Keith Haring, Van Gogh en Escher.

Expositie duurt tot 10 juli

Een selectie van de door de leerlingen gemaakte kunstwerken, samen met de kunstwerken die als inspiratie dienden, is nog tot 10 juli te bezichtigen in de Flevomeer Bibliotheek in Lelystad.