Huisstijl Gooise Meren modern, krachtig en breed toepasbaar


Bij een nieuwe gemeente en een nieuwe gemeentelijke organisatie hoort een nieuwe huisstijl. De huisstijl laat zien waar de nieuwe gemeente voor staat en zorgt voor herkenbaarheid. Door een zorgvuldig afgewogen combinatie van de bouwstenen logo, lettertype, kleurpalet, fotografie en taalgebruik
is de huisstijl er een die de ambities en de kernwaarden van de gemeente Gooise Meren optimaal visualiseert en versterkt. Er worden voorbereidingen getroffen zodat de huisstijl op 1 januari 2016 gebruikt kan worden.

Verbinden

De grondgedachte achter de huisstijl Gooise Meren is verbinden. Verbinding tussen de 4 kernen, Naarden, Muiden, Muidenberg en Bussum, en verbinding tussen de 3 gemeentelijke organisaties. De nieuwe gemeente wil ook een krachtige speler zijn in de regio, die streeft naar verdere samenwerking.

Krachtig, onderscheidend, modern en klassieke patronen

De nieuwe huisstijl is krachtig, onderscheidend en modern. Het gebruik van patronen, gebaseerd op iconische gebouwen of elementen uit de kernen, biedt een klassiek tegenwicht aan het eigentijdse logo. De huisstijl is ontworpen door designbureau Edenspiekermann.

* Argumentatie huisstijl gemeente Gooise Meren.pdfpdf(47,8 KB)
* Voorbeelden huisstijl Gooise Meren.pdfpdf(612,69 KB)