Lever taxus snoeisel voor chemokuren in


In de jonge twijgen van de taxus zit baccatine, een belangrijke grondstof voor de productie van chemokuren bij kanker. Daarom zamelen de Grondstoffen en Afvalstoffen Dienst (GAD) en Stichting Vergroot de Hoop het snoeiafval van deze plant in. Taxussnoeisel kunt u tussen 15 juni en 31 augustus
2015 inleveren bij 1 van de scheidingsstations van de GAD in Hilversum, Huizen, Bussum en Weesp of op de gemeentewerf van de BEL-gemeenten.

Jong en zuiver snoeisel

Het snoeisel moet wel voldoen aan 2 voorwaarden: het moet jong en zuiver zijn. Voor meer informatie zie www.vergrootdehoop.nl. Daar kunt u zien hoe de taxus er precies uitziet en hoe u deze het beste kunt snoeien.

Stichting Vergroot de Hoop

Stichting Vergroot de Hoop is gestart in Belgie en was daar zo succesvol dat zij haar werkzaamheden heeft uitgebreid naar Nederland. Inmiddels doen 185 Nederlandse gemeenten mee. Elke m3 taxussnoeisel is goed voor 1 chemotherapie. De stichting heeft materiaal bijeen gebracht voor meer dan
10.000 chemotherapieen. Voor iedere ingezamelde kuub taxussnoeisel gaat er bovendien EUR50 naar een aan kanker gerelateerd goed doel. In onze regio is gekozen voor de Chemotuin bij Tergooiziekenhuizen.