Nieuwe regeling voor chronisch zieken


Wijzer is de Uitvoeringsdienst Sociaal Domein voor de gemeenten Naarden, Muiden en Bussum. Wijzer geeft u advies en informatie over zorg en ondersteuning bij werk, inkomen, schulden, jeugd of over zelfstandig wonen en functioneren (Wmo). De Regeling compensatie eigen risico en de Wet
tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten zijn vervallen, maar Naarden, Muiden en Bussum hebben een nieuwe regeling voor inwoners met een chronische ziekte.

Vergoeding van maximaal EUR100,- per jaar

De vergoeding voor inwoners met een chronische ziekte is maximaal EUR100,- per jaar. Voorwaarde is dat u in de jaren 2014 en 2015 een laag inkomen heeft (gehad) en aantoonbaar minimaal EUR100,- aan kosten heeft gemaakt voor het eigen risico van de ziektekostenverzekering.

Vraag formulier minimaregelingen aan

Denkt u in aanmerking te komen, vraag dan een aanvraagformulier minimaregelingen aan via info@wijzerwijzer.nl. Het formulier met de door u gemaakte kosten in 2014 en 2015 moet u uiterlijk 31 december 2016 bij Wijzer inleveren.

Contactgegevens Wijzer

Wijzer is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 8.30 en 12.30 uur: 035 692 85 30. U kunt ook een afspraak maken via info@wijzerwijzer.nl.