Tenor Joseph Calleja terug in Amsterdam Maltese tenor zingt Verdi, Puccini, Gounod en Offenbach

P e r s b e r i c h t

Tenor Joseph Calleja terug in Amsterdam Maltese tenor zingt Verdi, Puccini, Gounod en Offenbach

Amsterdam, 4 juni 2015 - Op maandag 22 juni keert Joseph Calleja terug in Amsterdam. De charismatische tenor, twee jaar geleden dé ster op het jaarlijkse Prinsengrachtconcert, wordt begeleid door Het Gelders Orkest onder leiding van Frédéric Chaslin. Samen brengen zij een veelzijdig programma met aria’s en orkestliederen van o.a.Verdi, Puccini en Gounod. Enkele daarvan zijn ook te vinden op Calleja’s meest recente solo-cd ‘Amore’.

Joseph Calleja geldt als een van de beste lyrische tenoren van dit moment en wordt vaak vergeleken met legendarische zangers als Beniamino Gigli en Enrico Caruso. Hij maakte op negentienjarige leeftijd zijn nationale operadebuut in Verdi’s Macbeth en beleefde kort erna zijn internationale doorbraak met het winnen van prijzen bij diverse concoursen. Sindsdien is hij een graag geziene solist in operahuizen als The Metropolitan Opera, The Royal Opera House Covent Garden, de Wiener Staatsoper en de Deutsche Oper Berlin. Bijzonder geliefd daarbij waren zijn vertolkingen in opera’s van Verdi, Puccini en Donizetti. Tevens is Calleja’s ‘honingachtige stem’ (The New Yorker) regelmatig te bewonderen in concertzalen over de hele wereld.

Frédéric Chaslin stond ook op de bok toen Joseph Calleja in 2013 in Het Concertgebouw debuteerde met het programma ‘Tribute to Mario Lanza’. De Parijzenaar begon zijn dirigeercarrière in 1989 als assistent van pianist en dirigent Daniel Barenboim. Sinds 2012 is hij chef-dirigent van het Jerusalem Symfonie Orkest. Daarnaast is hij een veelgevraagde gastdirigent en operadirigent.

Maandag 22 juni 2015, Grote Zaal 20.15 uur

Joseph Calleja - tenor

Het Gelders Orkest

Frédéric Chaslin - dirigent

Opera-aria’s en orkestliederen van Verdi, Puccini, Gounod, Offenbach en anderen

Reinoud van Houten

Manager PR en Perscontacten

E: R.vanHouten@concertgebouw.nl

T: +31 (0)20 5730478