Prachtig zeilweekend voor mensen met een beperking'

geplaatst op 22 juni 2015

Op het Amstelmeer vonden vrijdag 19 en zaterdag 20 juni de zeildagen plaats voor mensen met een beperking. Aan dit zeilevenement, georganiseerd door Watersport Vereniging Amstelmeer (WVA), de Marine Watersport Vereniging, Sportdorp Hippo en Sportservice Den Helder/Sportservice Schagen hebben meer dan negentig enthousiaste deelnemers meegedaan. Iedereen, ongeacht leeftijd en beperking, kon zich hiervoor aanmelden.

Vrijdagochtend om 9.00 uur ging de eerste zeildag van start. Met in de ochtend een flinke regenbui kwamen rond de klok van 12:00 uur de eerste zeilers terug om vervolgens in het clubhuis te genieten van een heerlijke nasimaaltijd. Nadat iedereen, onder het genot van gezellige accordeon- muziek, de maaltijd had genuttigd, gingen de zeilers weer het water op voor een tweede zeiltocht. Gelukkig bleef het in de middag droog en liet de zon zich af en toe even zien. Rond 16:00 uur keerde alle sloepen weer terug naar de haven en kregen de deelnemers de gelegenheid om gezamenlijk na te praten en nog wat te drinken in de kantine.

Zaterdag was het rustig maar prachtig zeilweer waardoor deelnemers de kans kregen om de sloep te besturen en te helpen met de werkzaamheden die bij het zeilen horen. In sommige situaties worden rolstoelen aan boord getild en moeten uiteraard worden vastgezet. Voor rolstoelgebruikers is het natuurlijk wel heel spannend om het water op te gaan, maar gelukkig voelen ze zich snel op hun gemak en kunnen ze genieten van de rust en vrijheid die zeilen met zich meebrengt. `We doen er alles aan om de deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen', aldus de organisatie.

Met maar liefst 35 enthousiaste vrijwilligers is de organisatie trots dat de zeildagen ieder jaar gehouden kunnen worden. De organisatie wil alle vrijwilligers die zich hebben ingezet, nogmaals hartelijk bedanken! `We kijken er alweer maanden naar uit om deel te nemen aan de zeildagen. Het is een heerlijke dag en je ziet iedereen genieten. Op naar volgend jaar!' aldus een deelnemer.

Voor meer informatie over de zeildagen kunt u contact opnemen met Iris van Paridon, regiomedewerker Aangepast Sporten, Kop van Noord-Holland. Zij is te bereiken via telefoonnummer (0224) 21 47 74 of (0223) 68 47 26 of stuur een email naar ivanparidon@sportservicenoordholland.nl.