Lindsay Groot uitblinker 2015 van Nautisch College Den Helder

22 jun 2015 Student Maritiem Officier Lindsay Groot is MBO-uitblinker 2015 van Nautisch College Den Helder (ROC Kop van Noord-Holland). Met deze uitverkiezing gaat Lindsay meedoen aan de competitie om tot landelijke uitblinker verkozen te worden.

De 19-jarige Lindsay Groot volgt de opleiding Maritiem Officier alle schepen (Marof) en zit in haar laatste jaar. Voor Lindsay zelf kwam het goede nieuws als een totale verrassing. "Dit had ik - ook omdat ik sinds februari op de MS Oosterdam (Holland America Line) zit - echt niet zien aankomen! Uitblinker van het jaar bij het ROC en genomineerd voor de landelijke titel. Ik vind het een hele eer en bovendien erg leuk hoe mijn collega's aan boord hierop reageren", aldus Lindsay. "Mijn toekomst? Die ligt natuurlijk op zee, maar ik moet nu eerst kiezen tussen de richtingen `Engineer' of `Deck Officier' Als Marof ben ik `breed' opgeleid en kan ik beide kiezen. Vraag is dus wat ik het liefste doe en mij de grootste uitdaging biedt. Maar welke het ook wordt; ik grijp mijn kans en ga met hulp van de Holland America Line naar het HBO en een prachtige toekomst tegemoet!"

Niet veel meisjes kiezen voor een maritieme beroepsopleiding maar voor Lindsay is het al heel lang duidelijk dat ze wil varen; op de middelbare school droomde ze al van verre reizen en avontuur. Zij had geen technische achtergrond en de opleiding was naar eigen zeggen - zeker in het begin - behoorlijk pittig.

Visitekaartje

Opleidingsmanager Wiebe Baanstra omschrijft Lindsay als een harde werker met een uitermate positieve en verbindende houding. "Ze haalt uitstekende resultaten, maar vindt daarnaast ook de resultaten van haar klasgenoten belangrijk. Lindsay is binnen de school een echte teamspeler die op een natuurlijke wijze leiding geeft aan haar klasgenoten en daarnaast ook nog eens op voorlichtingsdagen en beurzen de school vertegenwoordigt. In uniform; een visitekaartje voor de Maritieme Academie."

Verkiezing tot landelijke mbo-uitblinker

In juni worden alle MBO-uitblinkers van Nederland met een profiel, hun verhaal en een filmpje op de website www.ditismbo.nl geplaatst en zal voor Lindsay de strijd losbarsten om tot landelijke uitblinker verkozen te worden. Stemmen op Lindsay kan van 15 juni t/m 12 oktober. Op 15 oktober zal tijdens het MBO-uitblinkersgala de landelijke ambassadeur beroepsonderwijs bekend worden gemaakt.