HEMA start deze zomer met Summer School


AMSTERDAM, 20150622 -- In de maanden juli en augustus van 2015 kunnen bedrijven en particulieren deelnemen aan het Summer School programma van HEMA. In deze zomermaanden biedt de HEMA academie, het online opleidingsinstituut van HEMA, iedere week een geselecteerd aantal online cursussen en webinars. Hiermee kunnen individuen hun kennis en vaardigheden in een korte periode bijspijkeren. Dit is voor het eerst dat HEMA academie een speciaal opleidingsprogramma aanbiedt tijdens de zomermaanden. Zij wil hiermee bijdragen aan de ontwikkeling van het individu en deelnemers op een innovatieve en leuke manier laten leren.

Persoonlijke ontwikkeling staat hoog in het vaandel
Uit onderzoek [1] blijkt dat maar liefst een kwart van de werknemers hun vakantiegeld wil inzetten voor opleiding. Deze keuze bleek sterk afhankelijk van het beschikbare budget en de bereidheid van de werkgever om een deel van deze opleiding te vergoeden. HEMA academie maakt het de werknemer deze zomer makkelijk. Het opleidingsprogramma ‘Summer School’ is laagdrempelig, goedkoop en bevat een uitgebreid aanbod aan cursussen. Omdat alles online aangeboden wordt, kan de werknemer zelf beslissen waar, wanneer en hoe hij leert. Summer School biedt werknemers de mogelijkheid om hun hard- en softskills te verbeteren. Zo zijn er bijvoorbeeld cursussen over snellezen, blindtypen, mindmappen en Excel. Voor organisaties is er de mogelijkheid om de cursussen af te nemen in een digitale leeromgeving volledig voorzien van hun eigen ‘look and feel’. 

Over HEMA academie
HEMA academie is het online opleidingsinstituut van Nederland dat gekozen is door de cursisten tot de Beste Online Opleider van Nederland. Het aanbod van HEMA academie heeft tot doel organisaties te helpen hun medewerkers beter te laten functioneren. Daartoe zijn er ruim 500 cursussen beschikbaar met algemene kennis (bijvoorbeeld zakelijk Engels, klantgerichtheid, elevator pitch) of branchegerichte kennis (bijvoorbeeld gemeente en andere overheden, primair onderwijs, mbo, logistiek, zorg, jeugdzorg).

Meer informatie over Summer School en het volledige cursusaanbod van de zomermaanden is te vinden op http://zakelijk.hema-academie.nl/summerschool/.

[1] Loonwijzer & Springest, 2010 http://www.loonwijzer.nl/home/nieuws/nieuws-2010/kwart-werknemers-wil-opleiding-voor-vakantiegeld-26.05.10