Keurslager Horst wint opnieuw Spare Ribs Trophy

De Spare Ribs Trophy 2015 is gewonnen door Keurslager Horst uit Epe. Op 22 juni ontving Marco Jurriens deze felbegeerde Trophy, van de vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie, in het bijzijn van zijn vrouw Yvonne en team. Slager Jurriens is hiermee, net als in 2012, de trotse winnaar van deze wedstrijd om de lekkerste spareribs.

Marco ontving de Trophy tijdens de feestelijke uitreiking op het KNS Inspiratiecongres uit handen van juryvoorzitter en culinair journalist Marcus Polman. De tweede prijs is voor Slagerij Hein Swolfs uit Goirle. De derde prijs is gewonnen door Scharrelslagerij 't Oude Ambacht uit Den Haag. Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop, waarbij dit jaar ook punten voor smaak en uiterlijk werden gegeven aan de mysterieaankoop, hebben de spareribs van Keurslager Horst de eerste plaats behaald. De jury, die bestond uit Rinus de Rijder (docent bij SVO), William Hermanussen (Keurslager in Overasselt en Cuijk, winnaar Spare Ribs Trophy 2014) en juryvoorzitter Marcus Polman, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het 'uiterlijk'.

Juryvoorzitter Marcus Polman, schrijver van 'Handboek voor de perfecte steak' en 'Het perfecte varken', is enorme liefhebber van de spareribs. Daarnaast is Marcus Polman te zien in het programma Masterchef. "Een goede sparerib is een waar genot. Een lust voor het oog waar ik heel blij van word. De tien finalisten vielen op door hun onderscheidende producten, sappige karakters en uitgebalanceerde smaken. De winnende spareribs van Keurslager Horst was alleen al een lust voor het oog. Mals vlees en een heerlijke vleessmaak. Met deze rib maak je iedereen blij. Alle smaakpapillen worden geprikkeld."

Keurslager Horst heeft al eerder de Spare Ribs Trophy gewonnen: "Enorm verrast zijn we dat we de Spare Ribs Trophy voor de tweede keer in ontvangst mogen nemen. We geloven in ons product en door opnieuw de prijs te winnen krijgen we een bevestiging dat we de eerder behaalde kwaliteit vasthouden."

De lekkerste spareribs ook op Binnenhof barbecue

De winnende spareribs in de Spare Ribs Trophy van Keurslager Horst worden ook geserveerd op de Binnenhof barbecue in Den Haag op 2 juli. De laatste kamerdag van Politiek Den Haag wordt zoals gebruikelijk afgesloten met een barbecue in de binnentuin van Nieuwspoort en Binnenhof. De Binnenhof barbecue is een initiatief van de Nederlandse vlees- en pluimveesector. De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie levert met deze ambachtelijke slagers-spareribs een bijdrage aan dit evenement.

Tijdens de feestelijke uitreiking, die onderdeel was van het KNS Inspiratiecongres in Theater Orpheus in Apeldoorn ontvingen alle overige finalisten hun oorkonde.

De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen zijn:

Keurslagerij S. van Baaren, S. van Baaren, Scherpenzeel

Slagerij P.J. van den Broek, Peter-Jan van den Broek, Den Haag

Keurslagerij H. van der Burg, Hans van der Burg, Geldermalsen

Slagerij Buth, Krijn Buth, Ooltgensplaat

Gildeslager De Rooij, Wim de Rooij, Berkel en Rodenrijs

Partyservice en Slagerij Verkoeijen, John Verkoeijen, Leunen

Slagerij van Schaik, Simon van Schaik, Leiden

De Spare Ribs Trophy is een van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. In augustus gaat de strijd om de Lekkerste Bal Gehakt van start.

Over de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie

De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie is de belangenvereniging van de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS realiseert wat nodig is om voor de ambachtelijke slager, zowel individueel als in collectief, een gezond en succesvol ondernemersklimaat te realiseren.

De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie heeft als doel om collectieve voorwaarden en middelen te creeren voor de individuele ambachtelijke slager om succesvol te zijn als ondernemer, werkgever en als vakman.

Over Keurslagerij Horst

Keurslager Horst is meer dan een slagerij. Een culinair specialist, een bedrijf dat zijn koeien en varkens uit eigen omgeving haalt. Naast vlees en vleeswaren omvat het aanbod een uitgebreid assortiment maaltijden waarmee de slager Nederlands Kampioen is geworden. Een ander specialisme is het verzorgen van een warm- en koud buffet, themabuffet of gewoon luxe hapjes. In de eigen worstmakerij worden veel topproducten gemaakt, waaronder rookworst (vele malen met goud bekroond), leverworst in verschillende soorten en alle soorten ham komen van eigen hand.