50plus IT certificeert IT Professionals in samenwerking met HeadFirst


Lelystad, 20150623 -- 50Plus IT en kennisbemiddelaar HeadFirst gaan een samenwerking aan op het gebied van opleidingen. HeadFirst beschikt sinds een aantal jaren over een eigen opleidingenportaal, waar in samenwerking met opleidingspartners zorgvuldig een pakket aan trainingen en opleidingen samengesteld is. Speciaal voor professionals van 50Plus IT is een programma opgesteld, waarmee zij profiteren van zeer scherpe tarieven voor certificerende trainingen.

Logo 50plusIT
Het is belangrijk dat professionals zich kunnen blijven ontwikkelen en specialiseren. Met een goede positie op de flexibele arbeidsmarkt tot gevolg. Als kennisbemiddelaar ondersteunt HeadFirst professionals hun kennisniveau uit te breiden. HeadFirst biedt hiervoor sinds enkele jaren de mogelijkheid middels de HeadFirst Academy.

Certificering van belang
50Plus IT is er het afgelopen jaar in geslaagd de meerwaarde van haar zeer ervaren medewerkers aan te tonen. Er is echter ook gebleken dat opdrachtgevers veelal selecteren op aangetoonde kwaliteiten door middel van certificaten. Om dit te ondervangen is 50Plus IT de samenwerking aangegaan met de HeadFirst Academy.

Samenwerking met HeadFirst Academy
In samenwerking met opleidingspartners van de HeadFirst Academy is speciaal programma ontworpen voor het effectief certificeren van professionals van 50Plus IT. Er zijn maatafspraken gemaakt, waardoor zij kunnen profiteren van nog scherpere tarieven dan doorgaans al het geval is. De Academy biedt onder andere de trainingen ASL, BiSL, ITIL, Prince2, IPMA, Scrum, Agile Projectmanagement en Lean. Door deze samenwerking ontwikkelen de specialisten van 50Plus IT zich verder en zijn hierdoor beter inzetbaar op opdrachten. De trainingen gaan plaatsvinden op het kantoor van HeadFirst in Hoofddorp en het professionele trainingscentrum van 50Plus IT aan de haven van Flevo Marina in Lelystad.

Over 50Plus IT
Bekend is dat, om meerdere redenen, 50-Plussers moeilijk aan een vaste baan komen. 50Plus IT richt zich juist op deze categorie professionals vanwege hun ervaring en kennis. Opdrachtgevers kunnen rekenen op gekwalificeerde inhuurkrachten die meerwaarde bieden bij uitdagende projecten en complexe IT-vraagstukken. Klanten hebben daardoor de mogelijkheid om de expertise van 50Plus IT-ers tijdelijk te benutten, onder voorwaarden die niet afwijken van die voor jongere, minder ervaren, professionals. 50Plus IT voorziet hiermee in een sterke behoefte bij opdrachtgevers.

Over HeadFirst
HeadFirst is een organisatie die op basis van kwaliteit specialisten selecteert en plaatst op opdrachten bij diverse opdrachtgevers. Als kennisbemiddelaar neemt het al jaren het voortouw in het verhogen van de kwaliteit van externe specialisten. Met certificering wordt het voor de eindklant beter zichtbaar welke kwaliteiten de professionals daadwerkelijk bezitten en kunnen daarmee de juiste keuze maken.