Reconstructie liquidatie Lucas Boom in Opsporing Verzocht


Reconstructie liquidatie Lucas Boom in Opsporing Verzocht

Laatste update:
23-06-2015 | 08:39

Noord-Holland - Het programma Opsporing Verzocht van de AVRO (Nederland 1) besteedt vanavond aandacht aan de liquidatie van Lucas Boom met onder andere een reconstructie en een compositietekening van de mogelijke betrokkene bij de liquidatie.

Dinsdagmiddag 9 juni 2015 is Lucas Boom op klaarlichte dag om het leven gebracht voor een scholeneiland aan de J.Kruijverstraat in Zaandam. In de straat zijn tientallen kogelhulzen aangetroffen en ook in woningen en auto's zitten kogelgaten.
De bruinkleurige volkswagen Multivan, die als vluchtauto is gebruikt, is ongeveer vier uur later aangetroffen in Amsterdam - Noord.
In de samenleving heerst het gevoel van verontwaardiging over deze moord waar onder andere kinderen getuige van waren. Er is de politie alles aan gelegen om de daders op te sporen.

De politie startte direct een groot onderzoek op en hoopt door de uitzending van Opsporing Verzocht, van vanavond, meer tips binnen te krijgen om deze liquidatie op te kunnen lossen. De politie toont in de uitzending een compositietekening van de man die bij de brandende vluchtauto is gezien.
Het Openbaar Ministerie looft een beloning uit van EUR15.000.- voor de gouden tip.

Al eerder zond Opsporing Verzocht een item uit over deze zaak. Dit leverde meerdere tips op die de politie in onderzoek heeft.
Opsporing Verzocht begint vanavond om 20:30 uur en wordt woensdagochtend herhaald op NPO 1. Heeft u meer informatie over deze zaak? Belt u dan met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of met het Team Criminele Inlichtingen (TCI)
0793-458999.