Vijf vragen aan OCA-raadslid Cor Spinhoven


Gepubliceerd op: 23 juni 2015
Ruim een jaar geleden, op 19 maart 2014, werd een nieuwe gemeenteraad gekozen. Vele nieuwkomers begonnen aan vier jaar raadslidmaatschap. Wat zijn hun ervaringen na een jaar? Wat viel tegen, wat mee?

De persoon achter de politicus

Zo langzamerhand zullen steeds meer Amstelveners jouw gezicht kennen. Ze zijn vast nieuwsgierig naar de persoon achter de politicus. Kan je een tipje van de sluier oplichten?

Mijn naam is Cor Spinhoven ik ben 73 jaar oud en fractie voorzitter voor de Ouderen Combinatie tie Amstelveen OCA. Inmiddels ben ik 52 jaar getrouwd met Nita wij hebben twee kinderen en drie kleinkinderen.
Ik ben bijna mijn hele leven lang zelfstandig ondernemer geweest. Vele Amstelveners en Amsterdammers kennen mij vanuit de verschillende tabak speciaalzaken die ik heb gehad. Nu ben ik inmiddels aan het genieten van mijn pensioen.

Daarnaast heb ik mij altijd ingezet als vrijwilliger in verschillende besturen. Totdat ik mij steeds meer in de plaatselijke politiek ben gaan verdiepen en besloot om mij verkiesbaar te stellen voor de plaatselijke ouderen partij.

Voldoening

Je zit nu een jaar in de raad. Heb jij - al dan niet samen met de fractie - al concrete resultaten kunnen boeken?

Tot nu toe heeft de OCA, samen met de SP, bereikt dat de bereikbaarheid van de HOED (huisartsen onder een dak) aan het Marne, speciaal voor mindervaliden, verbeterd is.

Verwachtingen versus werkelijkheid

Wat vond je het meest verrassend in jouw eerste jaar als raadslid? Wat was er in de praktijk totaal anders dan je had verwacht?

Nadat ik mij had opgegeven om voor de OCA fractie op de kieslijst te komen werd ik, tot mijn eigen verwondering, gekozen als lijsttrekker. Dit met als resultaat dat ik in de raad gekozen ben en nu als fractie voorzitter mijn best aan het doen ben.
In het begin viel het zeker niet mee. Het voelde aan als of ik in het diepe werd gegooid.
Inmiddels ben ik helemaal ingeburgerd en heb ik mij met inzet voor de ouderen en natuurlijk voor de rest van de bewoners van Amstelveen met volle overgave op mijn raadswerk gestort.

Vooruitblik

Je weet nu vanuit de praktijk wat het is om raadslid te zijn. Ga je de komende drie jaar de dingen anders aanpakken?

Omdat ik mijn werk als raadslid combineer met het vice-voorzitterschap van de ANBO afdeling Amstelveen, kan ik in het werk wat ik voor de raad verricht putten uit de reacties van de ouderen in Amstelveen die mij via de ANBO bereiken.
Dit blijkt in de praktijk goed te werken en vult elkaar aan.

Ambities

Wat wil je deze raadsperiode bereiken als raadslid en voor Amstelveen?

Het OCA beter op de kaart zetten. Zo heeft het OCA nu het initiatief genomen om voor ouderen, met een minimum inkomen, te regelen dat zij gratis met Connexxion in Amstelveen en Amsterdam kunnen reizen. De OCA hoopt van harte dat dit eind van dit jaar zijn beslag zal krijgen. Verder zijn wij
natuurlijk bezig om in de komende periode de vinger aan de pols te houden in verband met de decentralisatie in het sociale domein.
C. Spinhoven
Cor Spinhoven
Raadslid OCA
c.spinhoven@amstelveen.nl

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl