Marco van Ginkel opent Cruyff Court


Marco van Ginkel opent Cruyff Court

Op woensdag 1 juli opent Marco van Ginkel zijn Cruyff Court aan de Omloop in Scherpenzeel. Het trapveldje is een schenking van oud-Valleivogels- en Vitessespeler Marco van Ginkel aan Scherpenzeel waar hij vandaan komt. De speler van Chelsea mag zijn eigen Cruyff Court openen omdat hij in het
seizoen 2012-2013 gekozen is tot `Talent van het Jaar' in de Eredivisie. De daar aan gekoppelde Johan Cruijff Prijs bestaat onder andere uit een Cruyff Court op een locatie naar keuze.

Een Cruyff Court is een openbaar trapveldje, maar is meer dan een voetbalveld. Respect voor elkaar, verantwoordelijkheid en integratie krijgen er spelenderwijs vorm. Kinderen leren er om samen te werken, vriendschappen te sluiten, voor zichzelf en voor anderen op te komen, te winnen en te
verliezen. Allemaal ervaringen die in het latere leven van pas komen.

Na de opening vindt een voetbaltoernooi plaats onder begeleiding van Jeugd in Ontwikkeling Scherpenzeel (JOS) en kunnen de kinderen het lang verwachte veld eindelijk in gebruik nemen.

Dit trapveldje, dat in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation, de Nationale Postcode Loterij en de gemeente Scherpenzeel is gefinancierd, wordt ook naar Marco van Ginkel vernoemd.