Vrijwilligerspenning voor Henk van Elst


Op maandag 22 juni werd de heer H.F. (Henk) van Elst (73) onderscheiden met de Vrijwilligerspenning van de gemeente Cuijk. De onderscheiding werd uitgereikt bij zijn afscheid van wijkraad De Valuwe door wethouder Gerard Stoffels in wijkwinkel De Valuwe.

De heer van Elst heeft in 1970 de Belangengroep Cuijk-Noord mee opgericht. Ook heeft hij die jaren in het bestuur gezeten van de Belangengroep Cuijk-Noord. Hij heeft de functies van voorzitter, penningmeester en secretaris vervuld. In 1994 is de Belangengroep overgegaan in de Wijkraad Valuwe.
Toen ging hij verder in de functie van secretaris. Hij heeft veel gedaan voor de Wijkraad Valuwe. Zo heeft hij een nieuwe opzet gemaakt voor een meer efficiente boekhouding.

In 1998 heeft de heer van Elst een aandeel gehad in de oprichting van Wijkwinkel "het Kompas". Vanaf dat moment is hij 10 jaar lang baliemedewerker van de wijkwinkel geweest. Al ruim 40 jaar staat hij op alle fronten altijd klaar voor de bewoners van de Valuwe. Gedurende die jaren was hij
vanwege zijn technische kennis de onderhoudsmonteur van de wijkraad en de wijkwinkel.. Als wijkraadslid van het eerste uur weet hij veel van de organisatie. Hij is bijzonder geinteresseerd in de Cuijkse politiek en verzamelt en archiveert dan ook al jaren de krantenartikelen over de Valuwe.

De heer van Elst heeft veel goeds gedaan en veel betekend voor de wijk De Valuwe. Hij stak veel tijd in het vrijwilligerswerk. Dat verdient waardering en die waardering kreeg hij, want het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om aan hem de vrijwilligerspenning van de gemeente
Cuijk toe te kennen. Voor zijn vele verdiensten heeft hij in 2011 al een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

De Vrijwilligerspenning gemeente Cuijk wordt toegekend en uitgereikt bij het afscheid van personen die zich op een bijzondere wijze vrijwillig voor een periode van in principe 16 jaar of langer hebben ingezet bij een vereniging of instelling in de gemeente Cuijk.