Werkgeversservicepunt Drenthe van start


dinsdag 23 juni 2015

* [IMG]
* [IMG]

Met een druk op de knop lanceerde wethouder Joop Brink dinsdagmorgen het Werkgeversservicepunt Drenthe in Coevorden. Hij deed dat samen met accountmanager Christiaan Zondag van de gemeente Emmen. Daarna stapte hij, samen met werkzoekenden, op de scooter om bedrijven te bezoeken.

Het Werkgeversservicepunt Drenthe (WSPD) is het eerste aanspreekpunt voor ondernemers met vragen op het gebied van werk. Het WSPD streeft naar het maken van matches tussen mensen met een uitkering en werkgevers. Verder probeert het WSPD om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt bij reguliere
werkgevers aan de slag te krijgen.

Samenwerking

Het WSPD is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Midden-Drenthe, het UWV en de SW-bedrijven Alescon en de EMCO-groep. Met de oprichting van het WSPD werkt de Arbeidsmarktregio Drenthe aan haar gezamenlijke opdracht om met een
gezicht naar werkgevers op te treden.

Geen kantoor

Het WSPD heeft geen kantoor; de accountmanagers van de deelnemende gemeenten en organisaties werken verspreid over de Arbeidsmarktregio Drenthe. Zo werken accountmanagers Kees Weinbrecher en Karen Hantzsche vanuit hun eigen werkplek in het gemeentehuis van Coevorden.

"Werkgevers hebben te maken met allerlei regels van de overheid", aldus Joop Brink, "en het WSPD is voor hen een eerste aanspreekpunt. Bovendien brengt het werkzoekenden en ondernemers bij elkaar. Zo kunnen de mensen aan het werk en kunnen onze ondernemers ondernemen."

Meer informatie over het Werkgeversservicepunt Drenthe: www.wspdrenthe.nl.