Vacature Communicatieadviseur


Vacature 15-10 Communicatieadviseur

De ongeveer zevenhonderd medewerkers van de Samenwerkingsorganisatie Wolden Hoogeveen zetten zich in voor twee zelfstandige gemeentebesturen en hun inwoners en ondernemers. Gemeente De Wolden telt ongeveer 24.000 inwoners en gemeente Hoogeveen ongeveer 55.000 inwoners. Beide gemeenten hebben
elk hun eigen identiteit en kenmerken. Binnen het team Communicatie, Marketing en Bestuursondersteuning is een vacature ontstaan voor:

Communicatieadviseur

(voor gemiddeld 28 uur per week)
(profiel Adviseur IV)

Het team

Het team Communicatie, Marketing en Bestuursondersteuning is onderdeel van de eenheid Advies & Services. Er werken vijf communicatieadviseurs en vijf communicatiemedewerkers. De communicatieadviseurs zijn gekoppeld aan de bestuurlijke programma's.

Functie-informatie

Inwoners nemen steeds meer verantwoordelijkheid voor hun eigen leefomgeving. Beide gemeentebesturen hebben de ambitie om zoveel mogelijk samen te werken met haar inwoners en ondernemers. Communicatie speelt hierbij een cruciale rol.

Je bent een stevige adviseur en sparringpartner voor het bestuur en medewerkers. Je weet wat er speelt in de samenleving en kunt dit verbinden met het werk van de gemeente. Je ondersteunt en faciliteert de organisatie om goed en duidelijk te communiceren over beleid, ontwikkelingen en
resultaten. Je richt je op de advisering van de bestuurlijke programma's van gemeente De Wolden. Daarnaast lever je een bijdrage aan de positionering van het communicatieteam binnen de organisatie.

Functie eisen

o Een afgeronde HBO opleiding op het gebied van communicatie;
o Minimaal drie jaar relevante ervaring binnen het vakgebied;
o Ervaring met besluitvormingsprocessen binnen een politiek-bestuurlijke omgeving.

Wat bieden wij?

Het gaat om een tijdelijke vacature voor de duur van maximaal een jaar. De functie is ingedeeld in schaal 10 (max. bruto EUR 3.985,- per maand bij een fulltime dienstverband, salarispeil april 2015).

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Anita van Nimwegen telefoonnummer 140528. Informatie over de procedure kun je krijgen van Susanne Berg telefoonnummer 140528.

Reageren?

Je kunt tot 6 juli 2015 je belangstelling kenbaar maken via vacatures@hoogeveen.nl.