Veteranendag in Grave


Zaterdag 27 juni wordt in heel Nederland de Veteranendag gehouden. Die dag is bedoeld om extra aandacht en waardering te geven aan de meer dan 100.000 Nederlandse veteranen. Ook het gemeentebestuur van Grave wil haar waardering voor de Graafse veteranen die dag tot uiting brengen. De gemeente
organiseert dit jaar daarom weer een bijeenkomst voor de Graafse veteranen. Daarvoor zijn meer dan 90 veteranen uitgenodigd, met hun partner.

De Veteranendag is een eerbetoon aan alle Nederlandse veteranen - jong en oud, man en vrouw - die zich hebben ingezet in dienst van de vrede.

Programma

Het programma van de bijeenkomst wordt in nauw overleg met de VVM (Vereniging Voormalig Marinepersoneel ) samengesteld. Om 14.30 uur ontvangt het gemeentebestuur de veteranen in het historisch stadhuis aan de Hoofdwagt (tegenover St. Elisabethkerk). Rond 15.15 uur vindt er een korte
herdenking plaats bij het monument voor gevallenen (bij de hoek Infirmerie/Hoofschestraat). Daarna is er in het historisch stadhuis een informeel samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje. De bijeenkomst eindigt om 17.00 uur.

Geen uitnodiging ontvangen?

Bent u een veteraan uit de gemeente Grave, maar heeft u nog geen uitnodiging ontvangen? Dan kunt u zich alsnog aanmelden via een mail naar bestuurssecretariaat@grave.nl of bellen naar 0486 - 477 260.