Werkgevers ETD doen Eindbod | CNV Dienstenbond


De onderhandelingen voor een nieuwe cao in de elektrotechnische detailhandel hebben zeer lang geduurd. Uiteindelijk is het niet gelukt om een resultaat te bereiken waar zowel werkgevers als CNV Dienstenbond volledig achter stonden. Werkgevers hebben een eindbod gedaan. Dat wil zeggen dat zij
een bod hebben voorgelegd waarover niet meer verder onderhandeld kan worden. CNV Dienstenbond legt dit bod nu ter stemming aan u voor.

Eindbod

CNV Dienstenbond is teleurgesteld dat het niet gelukt is om een cao-resultaat te bereiken. Het eindbod wat werkgevers gedaan hebben kent plussen maar zeker ook minnen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste punten uit het eindbod.

Download het eindbod

Looptijd

Werkgevers stellen een cao voor die loopt tot en met 31 december 2016.

Toeslagen

De zaterdagmiddag-toeslag wordt afgeschaft. Het gaat hier om de toeslag van 33,3% voor het werken op zaterdag tussen 14 uur en 18 uur. In ruil voor het afschaffen van de toeslag wordt 0,75% extra structurele loonsverhoging gegeven.

Lonen

Per 1 oktober 2015 worden de lonen met 1% verhoogd.
Per 1 oktober 2015 wordt de zaterdagmiddag toeslag afgeschaft ter compensatie worden de lonen met 0,75% verhoogd.
Per 1 september 2016 worden de lonen met 1% verhoogd.

Maaltijdvergoeding

De maaltijdvergoeding zal verhoogd worden tot EUR6,25.

Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over o.a.; het opleidingsfonds, het sociaal akkoord, functiewaardering en het leesbaarder maken van de cao.

Stemadvies

CNV Dienstenbond heeft een neutraal stemadvies bij dit eindbod. Wij hadden graag een duidelijk hogere loonsverhoging gezien en wij hadden zeker graag gezien dat de zaterdagtoeslag gehandhaafd bleef. Anderzijds biedt het eindbod wel perspectief, het opleidingsfonds blijft in de lucht, de cao
zal meer leesbaar gemaakt worden en er zal een professioneel functiewaarderingssysteem ingevoerd worden.

Stemmen

Via het onderstaande e-mailadres kun je tot uiterlijk 6 juli stemmen.

Reacties, vragen, opmerkingen

Neem contact op met uw bestuurder Agostino Di Giacomo Russo tel 023 5670 609.
Of per e-mail: a.digiacomorusso@cnvdibo.nl.

Terug