Man aangehouden voor oplichting


Man aangehouden voor oplichting

Laatste update:
23-06-2015 | 14:10

Apeldoorn - Dinsdagochtend 23 juni heeft de politie een 41-jarige man uit Geldermalsen aangehouden op verdenking van oplichting van meerdere vrienden, familieleden en kennissen. In totaal zou de man mensen uit zijn omgeving voor ongeveer zeven ton hebben opgelicht.

Halverwege vorig jaar deden de eerste gedupeerden aangifte bij de politie. De politie stelde een onderzoek in en nam in totaal negen aangiften op van gedupeerden. De meeste gedupeerden wonen in Apeldoorn, maar er zijn ook inwoners van Arnhem, Nieuwegein en Deventer opgelicht door de man.

Leningen

De 41-jarige verdachte overtuigde zijn slachtoffers om te investeren in leningen die hij zogenaamd deed aan bedrijven, tegen een aantrekkelijke hoge rente. Hij ondersteunde zijn verhaal soms met documentatie. Toen er geen sprake bleek van het uitkeren van de beloofde winst en het geleende geld
ook niet of niet volledig werd terugbetaald, realiseerden de gedupeerden zich dat ze opgelicht werden.

De verdachte is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Ook onderzoekt de politie nog wat de verdachte gedaan heeft met het geld en welke mogelijkheden er zijn om beslag te leggen op vermogen van de man.

2014076237