Gemeente Cranendonck / Actueel / Laatste nieuws / Aankondiging recla..


Eind juni vallen naar verwachting de aanslagen reclamebelasting in de brievenbus.

Wat is reclamebelasting?

De reclamebelasting wordt geheven in het kernwinkelgebied/ centrum van Budel. De instelling van reclamebelasting is een gezamenlijk initiatief van de gemeente en de ondernemersvereniging.

De gemeente heeft op 4 november 2014 de "Verordening op de heffing en invordering van reclamebelasting Budel-Centrum 2015" vastgesteld. De opbrengst reclamebelasting, verminderd met de door de gemeente gemaakte kosten voor de inning en bezwarenafhandeling zal worden besteed aan het
centrummanagement.

De belasting wordt geheven voor het hebben van openbare aankondigingen (reclame-uitingen), zichtbaar vanaf de openbare weg.
In de 'Verordening op de heffing en invordering van reclamebelasting Budel-Centrum 2015' staat beschreven hoe het belastingbedrag tot stand komt. Deze verordening is via de website van de gemeente Cranendonck in te zien of via
http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/Historie/Cranendonck/320354/320354_1.html.

Kostenberekening

De reclamebelasting bestaat uit twee delen:

1. iedere vestiging die reclame voert betaalt een vast bedrag van EUR 250,- per vestiging;
2. daar bovenop wordt voor de heffing van 2015 gekeken naar de WOZ-waarde van de vestiging per 01-01-2014. Bij een WOZ-waarde gelegen boven de EUR 190.000,- wordt het vaste bedrag vermeerderd met EUR 1,31 per EUR 1.000,-. Met een maximum van EUR 350,- per vestiging.

De maximale heffing is dus EUR 600,- (EUR250,- + EUR350,-), dit dus afhankelijk van de WOZ-waarde van de vestiging.

Bij wie kunt u terecht met vragen over deze belasting?

- Informatie over de belasting
Heeft u naar aanleiding van de belasting vragen over de hoogte van uw heffing? Neem dan contact op met de afdeling financien van de gemeente Cranendonck via 0495 431 246 of raadpleeg op www.cranendonck.nl de verordening op de heffing en de invordering van Reclamebelasting Budel-Centrum 2014.

- Informatie over centrummanagement
Heeft u vragen over het centrummanagement of wilt u actiever betrokken worden bij het centrummanagement? Dat kan, mail dan uw vraag of verzoek naar info@centrumbudel.nl.

Bezwaren tegen de reclamebelasting dient u binnen zes weken na dagtekening van de aanslag schriftelijk in te dienen bij de heffingsambtenaar van de Gemeente Cranendonck, Postbus 2090, 6020 AB Budel.