Vermijd contact met oppervlaktewater bij overstorten


Geplaatst: 23-6-2015

Door de breuk in de afvalwaterpersleiding bij Oudenbosch stroomt er uit de overstorten in onder andere gemeente Moerdijk huishoudelijk afvalwater in het oppervlaktewater. Hierdoor kan het waterschap de waterkwaliteit in de omgeving van die overstorten niet garanderen.

Door de afsluiting stroomt in de vier gemeenten afvalwater uit het gemeentelijk riool op daarvoor bedoelde plekken in oppervlaktewater. Dit zijn zogenaamde overstorten. Hierdoor kan stankoverlast ontstaan. Waterschap Brabantse Delta adviseert om contact met water bij overstorten te vermijden,
omdat het water schadelijk kan zijn voor mens en dier. Denk bijvoorbeeld aan: drenken van vee, zwemmen, vissen etc. Ook het besproeien van gewassen met het verontreinigde oppervlaktewater wordt ontraden. Dit advies geldt in principe tot donderdagavond 25 juni 00.00 uur.

Het waterschap is druk bezig met de reparatie van de breuk. Naar verwachting is reparatie woensdagavond 24 juni gereed.

Het waterschap neemt monsters van vrijgekomen afvalwater om de kwaliteit van het water te meten en te monitoren. De oorzaak van de breuk wordt nog onderzocht.

De meest actuele informatie vindt u op www.brabantsedelta.nl. Heeft u vragen over de maatregelen of wilt u iets melden, neem dan contact op met het waterschap via telefoonnummer 076-564 10 00.

Bekijk de kaart met de locaties van de overstorten.