Jaarlijkse controle hondenbelasting in de zomer


23 juni 2015

In de zomer wordt de jaarlijkse controle op de aangifte voor de hondenbelasting uitgevoerd. Als u een hond in huis neemt, moet u binnen 14 dagen schriftelijk aangifte doen bij de gemeente.

De controleurs controleren in de hele gemeente steekproefsgewijs op welke adressen een of meerdere honden aanwezig zijn. Als u eigenaar bent van een of meer honden, bent u belastingplichtig voor de hondenbelasting.

Mocht uit de controle blijken dat u al meerdere jaren houder bent van een hond, maar hierover geen aangifte hebt gedaan, kan de gemeente tot vijf jaar terug een navorderingsaanslag opleggen.

Aangiftekaart
De controleur heeft een legitimatiebewijs bij zich. Daar kunt u naar vragen. Treft de controleur u niet thuis, maar heeft hij wel het vermoeden dat u een hond hebt, dan laat hij een aangiftekaart achter. Stuurt u deze in alle gevallen zo spoedig mogelijk naar de afdeling Dienstverlening, team
Gegevensbeheer.

Hebt u een hond aangeschaft en bent u vergeten om aangifte te doen, geeft u de hond dan zo snel mogelijk aan. U kunt ook telefonisch een aangiftekaart aanvragen via telefoonnummer: 14 0523.