Aanvraag Koninklijke Onderscheiding


22-06-2015 Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding? Dan kunt u een aanvraag indienen bij de burgemeester.

Aanvraag indienen

Kent u iemand die zich als vrijwilliger zeer verdienstelijk maakt voor een sportclub, een vereniging of stichting of op een andere manier? En wilt u deze persoon voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding? Dan kunt u een aanvraag indienen bij de burgemeester.

Uiterlijk 1 september indienen

Voor de uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding voor Koningsdag 2016 moet de aanvraag uiterlijk 1 september 2015 zijn ingediend. Betreft het een uitreiking tijdens een bijzondere gelegenheid, dan dient de aanvraag minimaal vijf maanden voor de gewenste uitreikdatum ingediend te zijn. De
burgemeester zendt de aanvraag met een advies door naar de Commissaris van de Koningin. De Commissaris stuurt het met zijn commentaar weer naar de Minister. Die stuurt het naar het Kapittel voor de Civiele orden.

Contact

Het is verstandig om eerst contact op te nemen met Mary Vriend. U kunt dan in het kort aangeven wie het betreft en wat de reden is voor de aanvraag. U kunt haar bereiken via telefoonnummer 0228 - 352 352 of via e-mail: bestuurssecretariaat@drechterland.nl.

Informatie

Meer informatie en het aanvraagformulier kunt u op www.drechterland.nl in het digitaal loket vinden onder Koninklijke Onderscheidingen. U kunt ook informatie vinden over het indienen van een aanvraag op www.lintjes.nl.
22-06-2015
Thema Nieuws, Drechternieuws