Hennepstekkerij en -kwekerij geruimd


Hennepstekkerij en -kwekerij geruimd

Laatste update:
23-06-2015 | 14:41

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Breda/ Etten-Leur - Het hennepteam van de politie Zeeland-West-Brabant heeft dinsdag 23 juni in Breda een hennepstekkerij en in Etten-Leur een kwekerij geruimd. Daarbij zijn twee aanhoudingen gedaan.

In Breda werd in de Veemarktstraat een 50-jarige Bredanaar opgepakt. In het pand van de man zijn 94 hennepplanten en 2600 stekken geruimd. Specialisten van het hennepteam spreken van een zeer professioneel opgezette stekkerij waar waarschijnlijk al geruime tijd gestekt werd. Alle stekken,
planten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Etten-Leur

In een woning aan de Schutsgildelaan is een hennepkwekerij met 40 planten ontmanteld. Daarbij is de 35-jarige bewoner opgepakt. Ook is er een auto in beslag genomen. De kwekerij, die in een schuur gevestigd was, is geruimd.

Prioriteit

De politie en de gemeente geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips
hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.