Update: Breuk persleiding Albanoweg in Oudenbosch


Update: Breuk persleiding Albanoweg in Oudenbosch

Maandagmiddag 22 juni 2015 is bij werkzaamheden voor de aanleg van de rondweg bij Oudenbosch een lek ontstaan in de afvalwaterpersleiding (AWP) nabij sportpark Albano.

Contact met oppervlaktewater

Door de afsluiting stroomt in vier gemeenten, waaronder de gemeente Halderberge, afvalwater uit het gemeentelijk riool op daarvoor bedoelde plekken in oppervlaktewater. Dit zijn zogenaamde overstorten. Hierdoor kan stankoverlast ontstaan.
Omdat het water dat vrijkomt bij overstorten schadelijk kan zijn voor mens en dier, adviseert het waterschap in principe tot donderdag 25 juni 2015 0.00 uur contact met dit water te vermijden. Bijgevoegd een kaart met de locaties van de overstorten (PDF, 1 Mb).

Reparatie breuk

Het waterschap is nu druk bezig met de reparatie van de breuk. Naar verwachting is reparatie woensdagavond 24 juni gereed. Uitgangspunt is dat de ongezuiverde lozing zo snel mogelijk ongedaan wordt gemaakt en de overlast zoveel mogelijk beperkt blijft. Het waterschap heeft de AWP stilgelegd in
het traject Moerdijk, Halderberge, Rucphen en Etten-Leur. Vanaf Roosendaal functioneert de AWP naar behoren. De oorzaak van de breuk wordt nog onderzocht.

Monitoren afvalwater door waterschap

Om schade zoveel mogelijk te beperken zet het waterschap tankwagens in om afvalwater bij de overstorten op te zuigen en af te voeren. Het waterschap neemt monsters van vrijgekomen afvalwater om de kwaliteit van het water te meten en te monitoren.

Meer informatie

De meest actuele informatie vindt u op www.brabantsedelta.nl. Heeft u vragen over de maatregelen of wilt u iets melden, neem dan contact op met het waterschap via telefoonnummer 076 564 10 00. Heeft u vragen over mogelijke gevolgen in uw omgeving, neem dan contact op met de gemeente
Halderberge via 140165.

Veelgestelde vragen

Waterschap Brabantse Delta stelde de volgende Q & A-lijst op dd. 23-06-2015 (PDF)