Tip deze zomer nog uw favoriet voor een Koninklijke onderscheiding -..


Lintjesregen in Alkmaar

23 JUNI 2015, ALKMAAR

Samenvatting

De gemeente Alkmaar roept inwoners op om mensen voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding. Ook in deze gemeente zetten heel veel mensen zich belangeloos in voor de samenleving; hen wil de gemeente graag leren kennen en in het zonnetje zetten. Iemand voordragen voor de lintjesregen op
Koningsdag 2016 kan tot 1 augustus 2015.

U kent vast wel zo iemand in uw omgeving: iemand die zich al jarenlang vrijwillig en belangeloos inzet voor allerlei doelen. Iemand die bergen verzet voor anderen, de buurt of vereniging, of een goed doel. Dit zijn de mensen aan wie de burgemeester van harte een Koninklijke onderscheiding -
een lintje - uitreikt. Als blijk van waardering voor hun tomeloze inzet en belangrijke rol voor de samenleving. Het staat iedereen vrij om iemand voor een lintje voor te dragen.

Wie kunt u voordragen voor een onderscheiding?
U kunt iedereen voordragen die belangrijke maatschappelijke verdiensten levert. Hiervoor zijn er in Nederland twee soorten Koninklijke onderscheidingen:

-Mensen met uitzonderlijke verdiensten, zoals prestaties of inspanningen die belangrijk zijn voor de maatschappij, ontvangen een onderscheiding in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Denk aan prestaties in wetenschappelijk onderzoek, sport of kunst en cultuur.

-Mensen die zich al langer dan 15 jaar op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving, ontvangen een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau. Denk aan vrijwilligers die actief zijn binnen allerlei organisaties op sociaal-maatschappelijk gebied.

Geef uw favoriet door voor 1 augustus
Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding? Download op www.lintjes.nl het `voorstelformulier'. Vul het zo volledig mogelijk in, en stuur het aan de gemeente Alkmaar kabinetburgemeester@alkmaar.nl.

Informatie en vragen
Kijk voor meer informatie op www.lintjes.nl. Of neem contact met het Kabinet van de burgemeester, via kabinetburgemeester@alkmaar.nl.

0 0 0

Woordvoerder

* Default avatar2

Perstelefoon:

(072) 548 95 55