Eerste fase zonnepanelenveld bij luchthaven vertraagd


Nieuwsbericht Eerste fase zonnepanelenveld bij luchthaven vertraagd

Gepubliceerd op: 23 juni 2015

De voorbereiding voor de eerste fase van het Energielandgoed GAE is vertraagd. Het streven was nog voor de zomer de bouwaanvraag in te dienen voor de aanleg van zo'n 100.000 zonnepanelen in de driehoek tussen taxi-, start- en landingsbaan en het platform op het middenterrein van het vliegveld.
Zo zou tijdig een beroep gedaan kunnen worden op de benodigde SDE subsidie. De afgelopen maanden hebben de samenwerkende partijen hard gewerkt om alles tijdig klaar te hebben voor de bouwaanvraag. De uitwerking vergt echter meer tijd dan vooraf werd gedacht. Hiermee is de kans op het
verkrijgen van subsidie in 2015 zeer klein geworden, is de inschatting. Daarom is besloten meer tijd te nemen en in 2016 subsidie aan te vragen.

De ter inzagelegging van de bouwaanvraag zal dus niet deze zomervakantie plaatsvinden. Het streven is dat de bouwaanvraag de tweede helft van dit jaar alsnog wordt ingediend. Ondertussen wordt er verder gewerkt aan het ontwerp van het Energielandgoed wat een groter gebied beslaat.