Start werkzaamheden brugbediening op afstand


Inhoud

De provincie Drenthe gaat vanaf seizoen 2016 de bruggen en sluizen langs het Noord-Willemskanaal op afstand bedienen. Vorige week is gestart met het aanleggen van 40 kilometer mantelbuizen langs het Noord-Willemskanaal tussen de sluis Peelo en de Meerwegbrug (Haren).

IMG_0744

Over een afstand van ruim 20 kilometer komen twee buizen te liggen. De ene buis is bestemd voor de glasvezelverbinding om de bruggen en sluizen langs dit traject op afstand bedienbaar te maken. De andere buis is bedoeld om op termijn glasvezelverbindingen in te leggen. Gedeputeerde Henk Brink:
`Mooi dat dit te combineren is met de initiatieven voor het realiseren van breedband. Door mee te liften met bestaande werkzaamheden, worden er veel kosten bespaard.'

De acht bruggen en sluizen tussen Peelo en de Meerwegbrug worden geschikt gemaakt voor bediening op afstand. De elektrotechnische installaties worden aangepast en er worden masten met camera's geplaatst. Er komt een centrale bedieningspost bij de sluis Peelo. In een later stadium worden de
Meerwegbrug in Haren (provincie Groningen) en de bruggen van de gemeente Assen over het havenkanaal aangesloten (na 2016).

20150622_103350

Laatst bijgewerkt op 23 juni 2015.