Straatrover eindigt in de sloot


Straatrover eindigt in de sloot

Laatste update:
23-06-2015 | 21:46

Capelle aan den IJssel - Dinsdagavond is op het Reviusrondeel een man onder bedreiging van een vuurwapen een man be-roofd van zijn tas. De verdachte vluchtte op een scooter, maar toen hij de politie achter zich zag, liet hij zijn scooter vallen en sprong de sloot in. De man is aangehouden.

Even voor half zeven 's avonds loopt een bewoner van het Reviusrondeel in Capelle aan den IJssel op de parkeerplaats als hij onder bedreiging van een vuurwapen wordt beroofd van zijn tas met daarin onder andere zijn sleutels en geld. De dader vlucht weg op een scooter.

Het signalement van de man en zijn scooter wordt snel doorgespeeld aan alle politie-eenheden in de buurt. Op de Jan de Geusrede ziet een agent een man op een scooter die voldoet aan het signalement. Als de man de agent ziet, laat hij zijn scooter vallen en springt over een hek de sloot in. De
agent springt eveneens achter de man aan over het hek en in de sloot. In de sloot wordt de bestuurder van de scooter aangehouden.

In de scooter vinden agenten de tas van het slachtoffer en een vuurwapen. Een agent reed vervolgens de route na die de scooter moet hebben afgelegd vanaf de plaats van de beroving tot de sloot. Onderweg vindt hij diverse geldbiljetten en sleutels van het slachtoffer. De 32-jarige man uit
Schiedam is overgebracht naar het politiebureau.