Vanaf juli betaald parkeren op Het Lageveld

Vanaf 1 juli moeten bezoekers gedurende het gehele jaar betaald parkeren op recreatiepark Het Lageveld van Regio Twente. Waar ze al gewend waren om op zonnige dagen tijdens het hoogseizoen parkeergeld te betalen, geldt dat nu ook gedurende de andere maanden van het jaar. Een bezoeker betaalt EUR5,- van 1 mei tot en met 31 augustus en EUR2,- van september tot en met april. Het heffen van parkeergeld (via een automatisch parkeersysteem) is nodig om er onder meer voor te kunnen zorgen dat de kwaliteit en toegankelijkheid van Het Lageveld behouden blijft. De entree tot de recreatieparken van Regio Twente blijft gratis.

Voor parkmanager Rene Nollen staat kwaliteit hoog in het vaandel. "De bezoeker ziet dit terug in de wekelijks gemaaide zonneweides, goed onderhouden speeltoestellen en schone toiletten. Om de hoge kwaliteit te borgen vraagt dit elk jaar voldoende middelen waarbij parkeergelden een bijdrage leveren. Het kwaliteitsniveau verlagen is echter geen optie." Het behouden van toegankelijkheid door het heffen van permanent parkeergeld roept wat vragen op. Hiervoor geeft Rene Nollen aan dat door het heffen van parkeergeld, er geen entreegeld wordt gevraagd. "De entree tot Het Lageveld blijft dan ook gratis." aldus Rene Nollen.

Meer inkomsten

Het permanent heffen van parkeergeld is een van de maatregelen om meer inkomsten te realiseren. Dit naast het verpachten van ondergrond en het binnenhalen van meer evenementen, zoals Boulevard Outdoor en Festival Het HOUT nooit op. Op de meeste recreatieparken in Nederland is het betaald parkeren al geruime tijd ingevoerd.

Jaarabonnement na acht keer parkeren al terug verdiend

Via de website van Het Lageveld is het mogelijk om een jaarabonnement te kopen voor EUR 40,- waarmee de bezoeker het gehele (kalender)jaar terecht kan op Het Lageveld. Op deze manier kan een bezoeker die voor een uurtje op het park komt, ook goedkoper parkeren. Dit betekent dat de bezoeker het bedrag in de zomer na acht keer parkeren heeft terugverdiend. Bij de invoering van het automatische parkeersysteem wordt een speciale actie gehouden om het publiek te laten wennen aan het dagelijks betalen van parkeergeld. Vanaf 1 juli 2015 wordt een jaarabonnement aangeboden (van EUR 40,-) voor bijna 2 jaar (22 maand) met een geldigheidsdatum tot 30 april 2017.

Op de fiets

Ook hoopt Rene Nollen dat er door de invoering van het continue heffen van parkeergeld meer mensen op de fiets komen. "De route naar Het Lageveld is een leuke route en goed te fietsen vanuit Wierden, Vriezenveen, Almelo en omstreken. Nog niet zo lang geleden werd bekend dat Twente landelijk is gestegen naar de derde plek als fietsregio. Om fietsen te stallen hoeft de bezoeker geen geld te betalen".