Project N280 West wegvak Weert-Leudal - Provincie en gemeente stellen voor bestaande situatie te handhaven

Zoals afgesproken is gedeputeerde Eric Geurts (Provinciale Wegen) na de informatiebijeenkomst voor raads- en statenleden op woensdag 3 juni jl., waarin uitvoerig werd stil gestaan bij de N280 tussen Weert en afslag A2, in gesprek gegaan met de gemeente Weert. Allereerst met de commissie Mobiliteit en Duurzaamheid op 12 juni jl. en daarna met wethouder Frans van Eersel van de gemeente Weert op 17 juni jl. Uit deze gesprekken is gebleken dat het handhaven van de bestaande situatie een wezenlijke optie is.

Gedeputeerde Geurts en wethouder Van Eersel concludeerden gezamenlijk dat nut en noodzaak van de N280 tussen de A2 en Weert vele malen lager is dan nut en noodzaak van de N280 voor het gedeelte tussen de A2 en Roermond. Het handhaven van de bestaande situatie van de N280 tussen de A2 en Weert wordt dan ook als een reele mogelijkheid gezien. Wethouder Van Eersel: "We moeten in onze gemeente goed kijken welke zaken spelen, voor welke uitdagingen we staan. De N280 heeft op die plek niet onze hoogste prioriteit.".

Gedeputeerde Geurts: "Indien wordt besloten dat de bestaande situatie ongewijzigd blijft met als positieve bijkomstigheid dat de 400 beeldbepalende bomen blijven staan, dan kan gekeken worden welke andere prioriteiten in deze gemeente liggen. Ik denk daarbij aan verkeerskundige knelpunten zoals bereikbaarheid, ook in het kader van toerisme. De Provincie denkt graag mee in mogelijkheden en zoekt samen met Weert mee naar oplossingen".

Afgesproken is dat tot aan het zomerreces de tijd wordt genomen voor afstemming met gemeenten. Daarbij hoort ook een werkbezoek dat gedeputeerde Eric Geurts gaat brengen aan de gemeente Weert. De uitkomsten daarvan worden verwerkt ten behoeve van de terugkoppeling aan de commissie Mobiliteit en Duurzaamheid.

Zo snel mogelijk na het zomerreces vindt een werkconferentie plaats met de Statenleden. De definitieve inhoudelijke en financiele terugkoppeling vindt plaats in de commissievergadering Mobiliteit en Duurzaamheid in september. Op basis daarvan kan Provinciale Staten overgaan tot besluitvorming.