Leerlingenvervoer goed beoordeeld

Leerlingenvervoer goed beoordeeld

Sandra Steeghs

Het leerlingenververvoer in de gemeente Renkum wordt goed beoordeeld. Dat blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek dat taxibedrijf Noot heeft uitgevoerd bij ouders van kinderen die gebruik maken van het taxivervoer. Ook de kinderen zijn betrokken bij dit onderzoek.

Taxibedrijf Noot uit Ede verzorgt sinds dit schooljaar het leerlingenvervoer voor de gemeente Renkum. De gemeente Renkum heeft met Noot afgesproken dat er jaarlijks een klanttevredenheidsonderzoek wordt uitgevoerd. Afgelopen jaar hebben 127 leerlingen gebruikt gemaakt van het taxivervoer naar school.

Beoordeling

Zowel ouders als kinderen zijn erg te spreken over de relatie tussen de chauffeurs en de leerlingen. Er heerst een prettige sfeer en een gevoel van veiligheid. Waar Noot het komende jaar aan gaat werken is de klachtenafhandeling. De klachtenafhandeling wordt als ruim voldoende gewaardeerd. Niettemin heeft Noot aangegeven dat zij nog sneller wil reageren op klachten en signalen van ouders. Wethouder Hermine van den Berg: "Ik ben blij met de uitkomsten van dit onderzoek. Kinderen krijgen zelfvertrouwen door prettig en veilig vervoer naar school. Dat is goed voor hun ontwikkeling."