Oranje scoort in vluchtelingenkamp Zaatari

Nieuwsbericht | 23-06-2015

De Nederlandse ambassade in Amman sponsorde een meisjesteam dat meedeed aan een voetbaltoernooi in vluchtelingenkamp Zaatari in Jordanie. De meisjes speelde in oranje voetbaltenues en voetbalschoenen.

Aan het toernooi deden afgelopen zaterdag vijftien meisjes- en jongensteams mee. Niet zomaar een toernooi, maar eentje voor de kinderen in vluchtelingenkamp Zaatari in het noorden van het land. Veel bewoners spelen elke dag voetbal op de 10 voetbalvelden verspreid over het kamp. Voetbal speelt een belangrijke rol in hun leven. Het helpt ze beter om te gaan met hun situatie in het kamp en de impact die het conflict in Syrie op hun heeft.

World Refugee Day

Met het organiseren van een voetbaltoernooi op `World Refugee Day' vraagt de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR aandacht voor de Syrische vluchtelingen in Jordanie. Op dit moment wonen er 81.983 mensen Zaatari - slechts een klein percentage van de totaal 628.160 Syrische vluchtelingen die in het land verblijven.

WK-vrouwenteam

Onze collega's in Amman kijken terug op een geslaagde dag. Ambassadeur Paul van den IJssel vindt het mooi dat de ambassade af en toe ook leuke activiteiten in de vluchtelingenkampen kan ondersteunen. `Naast onderwijs, voedsel, gezondheid en veiligheid zijn dit soort activiteiten essentieel voor de bewoners. Ook, of eigenlijk juist, in Zaateri moet plezier worden gemaakt. Daarnaast konden we hiermee bijdragen aan de promotie van meisjesvoetbal in de vluchtelingengemeenschap. Ons eigen WK-vrouwenteam in Zaatari!'