Twaalf nieuwe banen bij Wierda Hybrid Technologies

Bij het bedrijf Wierda Hybrid Technologies in Joure ontstaan binnen drie jaar twaalf structurele arbeidsplaatsen. Wierda gaat een nieuw product introduceren en produceren: een merkonafhankelijk systeem waarmee elke opbouw op vrachtwagens elektrisch kan worden aangedreven. Voor de extra banen geeft de provincie Fryslan EUR 60.000 subsidie. Wierda is hiermee het eerste bedrijf dat geld vanuit de provinciale Vestigingsregeling ontvangt.

Wierda Hybrid Technologies komt voort uit Wierda Voertuig Techniek en is eind 2014 opgericht. Wierda investeert zelf een aanzienlijk bedrag in machines, de aanpassing van het gebouw en de doorontwikkeling van de hybride oplossingen. De Wierda-groep, met vestigingen in Drachten en Joure, heeft momenteel 48 medewerkers. Met het nieuwe product zal Wierda een nieuwe markt aanboren. De verwachting is dat hiervan meer dan 50 procent van de omzet buiten Fryslan gerealiseerd wordt.

Vestigingsregeling

De provincie stelde in maart vanuit het investeringsprogramma Wurkje foar Fryslan de Vestigingsregeling open, voor Friese ondernemers die nieuwe bedrijfsactiviteiten in Fryslan willen starten en voor bedrijven buiten Fryslan die zich in Fryslan willen vestigen. In totaal is 4 miljoen euro beschikbaar, deels subsidie en deels lening. Er is subsidie beschikbaar voor de financiering van loonkosten van 5.000 euro per fte groei, met een maximum van EUR 100.000. Bedrijven met meer dan 10 arbeidsplaatsplaatsen kunnen 50 procent van de vestigingskosten bij de provincie lenen, tot een maximum van 1 miljoen euro.

Meer informatie over de Vestigingsregeling: www.fryslan.frl/vestigingsregeling.