Kruidendagen 2015 goed voor een weekend lang Peels Genieten in Asten

Plantje ziek? Kom ermee naar Klok & Peel
Planten. Ze groeien en bloeien, maar kunnen ook ziek worden. En hoe weet u wat ze dan precies mankeren? Geen nood: Museum Klok & Peel in Asten reikt u de hand. Maak een foto van uw zieke plant of breng 'm op 27 of 28 juni mee naar 't museum. Daar is tijdens de Kruidendagen 2015 een plantendokter aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Je verwacht het niet van een museum, maar zo'n plantendokter is een prachtige service. Datzelfde geldt voor de deskundigen van het Elkerliek ziekenhuis die er op zaterdag 27 juni voorlichting komen geven over pollen en hooikoorts en over wat men kan doen om hooikoortsklachten te verminderen.

De Kruidendagen vormen elk jaar weer een dankbare activiteit van Museum Klok en Peel. Internet mag dan een vraagbaak zijn voor duizend en een dingen, je kunt er geen planten of kruiden ruiken, proeven of beleven. Daarvoor is fysiek contact nodig. En dat heb je tijdens de Kruidendagen op 27 en 28 juni in en rond Museum Klok & Peel.

Jong & oud kan daar in de Oranjerie en in de Museumtuin - in de vroege zomer op z'n allermooist - van 12.00 tot 17.00 uur van alles zien en beleven. Voor kinderen zijn er leuke spelletjes en speurtochten door het museum.

Planten en kruiden

In de museumtuin kun je genieten van hele bijzondere planten en kruiden en daarover ook informatie verkrijgen. Veel planten zijn te koop, zoals de stevia-plant die een natuurlijk alternatief voor suiker levert. Er zijn specialisten aanwezig op allerlei vakgebieden, die alles kunnen vertellen over het gebruik van kruiden en planten, maar ook over de verzorging daarvan.

In het museumcafe en op het terras kun je genieten van een high tea, compleet met lekkere hapjes. In de Kruidenschop van het museum en in de Kruidentuin kunnen kruidentheeen en kruidencake worden geproefd.

Kunst uit de Peel

In de tuin staan landschapssculpturen van Dirk Verberne uit Helenaveen, maar er is nog meer kunst. In de Oranjerie exposeren en schilderen leden van o.a. Atelier De Peelse School, Schilderschool Art en So en Curry's schilderwerken op steigerplanken. Van Wildlife Art Galerie uit Neerkant hangen schilderijen in de hal en er kunnen kunstkaarten worden gekocht.

Op beide dagen is er live muziek van de Liesselse troubadour Gerard van Kol. Hij zingt over Brabant en de Peel. Om in die sfeer te blijven: er is ook een mooi aanbod aan streekproducten.

Tijdens de Kruidendagen gelden de normale toegangsprijzen. Tip: voor 25 euro kun je samen met partner en (klein-)kinderen tot en met 15 jaar, het museum zo vaak bezoeken als je wil. Deze zomer is er een aantrekkelijk programma in dit `Leukste uitje van Noord-Brabant 2015'.