Singles niet op zoek naar zekerheid maar naar maatje


Singles willen dingen samen doen

AMSTERDAM, 20150623 -- Iemand om vrije tijd mee door te brengen is de belangrijkste reden voor singles om een relatie aan te gaan, naast seks en emotionele geborgenheid. Datingsite PARSHIP vroeg haar leden wat de belangrijkste redenen zijn om een relatie te willen.

Liever samen
Zowel mannen (47%) als vrouwen (46%) geven aan dat zij niet alleen hun vrije tijd willen doorbrengen. De mannen gaven daarnaast aan dat regelmatige seks ook een grote reden is om een partner te zoeken (33%).  Slechts 20% van de single vrouwen gaf aan regelmatige seks dé reden te vinden om een relatie te willen.

De vrouwen gaven juist aan een partner te zoeken om een gevoel van emotionele zekerheid te waarborgen (38%). De mannen vinden die emotionele geborgenheid wat minder van belang (28%). Dat een relatie meer zekerheid biedt – in elk opzicht – werd door zowel de mannen als vrouwen niet veelvuldig genoemd (resp. 11% en 9%).

Seks belangrijk?
Dat seks een drijfveer is, zeker voor de heren,  blijkt wel uit het feit dat bijna één derde van de  (29%) mannen seksualiteit als ‘zeer belangrijk’ omschreef. Van de dames zei één vijfde dit. Bij beide geslachten werd seksualiteit als ‘belangrijk’ omschreven (60%).

Bij de heren blijft seksualiteit in elke leeftijdscategorie zeer belangrijk, terwijl de vrouwen boven de 55 jaar seksualiteit minder belangrijk gaan vinden. Slechts 9% van de vrouwen boven 55 jaar zegt seks ‘zeer belangrijk te vinden’, tegenover 25% van de heren boven de 55. Tegelijk zegt 29% van de vrouwen in die leeftijdsklasse seks ‘niet echt belangrijk’ te vinden, terwijl dat statement voor slechts 10% van de mannen boven 55 jaar geldt.

Toch eist meer dan de helft van de singles (mannen 52% , vrouwen 56%) absolute seksuele trouw in een relatie, ook de vrouwen boven 55 jaar (50%). Dat seksuele trouw eisen bezitterig is, vinden slechts 3% van de vrouwen en 7% van de mannen.