GoOV app opnieuw in de prijzen

Op vrijdag 19 juni 2015 is bekend geworden dat de GoOV app een van de winnaars is van de Vodafone Mobiles for Good Challenge. Eerder won de applicatie al de Jan van der Kruis Innovatieprijs 2015.

GoOV is een applicatie voor smartphones die mensen ondersteunt die moeite hebben om zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen. GoOV begeleidt de reiziger van deur tot deur met looproutes, actuele OV-informatie en een hulplijn. Ideaal voor een brede doelgroep met cognitieve beperkingen om toch zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen en om zo langer mobiel te blijven.

Mede mogelijk gemaakt door RMC Groot Klimmendaal

GoOV is ontwikkeld door Eljakim IT, INN4CARE en Siza en is mede mogelijk gemaakt door het Technologiefonds van RMC Groot Klimmendaal, NSGK, Siza en Pameijer.

Medewerkers en clienten van RMC Groot Klimmendaal waren in de ontwikkelfase nauw betrokken bij de totstandkoming van de applicatie. Inmiddels is de GoOV uitontwikkeld en beschikbaar voor mensen met een cognitieve beperking. Downloaden is mogelijk als een training is gevolgd. Meer informatie hierover en over de werking van de GoOV, leest u op: http://www.go-ov.nl/