Nieuws uit de Clientenraad juni 2015

In een zorginstelling waar de client centraal staat, is clientmedezeggenschap vanzelfsprekend. In RMC Groot Klimmendaal behartigt de Clientenraad de gezamenlijke belangen van de clienten. Medezeggenschap door clienten draagt bij aan waar het ons allemaal om te doen is: een goede kwaliteit van zorg.

Onderwerpen waar de raad zich op dit moment mee bezighoudt, zijn:

Mantelzorg

Mantelzorgers spelen een belangrijke rol in de revalidatie en het leven van de clienten. Met ondersteuning van het landelijke programma 'In voor Mantelzorg' is eind 2014 een projectgroep gestart, die bezig is met het inventariseren van de wensen en behoeften van de mantelzorgers van clienten van RMC Groot Klimmendaal. Met het project richten we ons op de informatievoorziening richting mantelzorgers. De Clientenraad is actief betrokken bij dit proces en heeft zitting in de klankbordgroep.

Voeding

De Clientenraad heeft een aantal keren aandacht gevraagd voor de kwaliteit en de beleving van de (avond)maaltijden bij RMC Groot Klimmendaal. In december 2014 is gestart met een pilot om een nieuw voedingsconcept te testen. De Clientenraad spreekt van een verheugende ontwikkeling en heeft een positief advies uitgebracht over het nieuwe voedingsconcept. De Clientenraad gaat deel uitmaken van een proefpanel om de verdere implementatie van de warme maaltijd te beoordelen.

Thematische enquete

Jaarlijks draagt de Clientenraad een thema aan voor een thematische enquete die onder clienten wordt gehouden. In 2015 heeft de Clientenraad het thema patientveiligheid aangedragen. In 2014 heeft de Clientenraad het thema Mantelzorg aangedragen. En in 2013 was dit het thema nazorg, dat heeft geleid tot het CVA-Nazorgtraject.