Stefan Bleekrode maakt litho ter ere van Tour de France 2015

Enkele maanden geleden tipte de welbekende kunsttaxateur en galerist Frank Welkenhuysen ons op het grote tekentalent Stefan Bleekrode. Vanuit zijn atelier op de derde etage in het voormalige gebouw van Augustianum in Eindhoven verovert Stefan stormenderhand de wereld met o.a. zijn fabelachtig gedetailleerde stadstekeningen.

Frank ging direct in op ons idee om een litho te maken met Stefan. En zo ontstond het idee een gezamenlijk project met het Nederlands Steendrukmuseum te doen waarin Utrecht als startplaats van de Tour de France 2015 en de woon- werkplaats van Frank Welkenhuysen centraal zouden staan. Negentien (!) dagen had Stefan nodig om zijn ontwerp in spiegelbeeld op steen getekend te krijgen. Daarna was het de beurt aan Gertjan Forrer om de steen te etsen en de snelpers subliem af te stellen.

Het loonde meer dan de moeite, want op dinsdag 23 juni kon een oplaag van 150 stuks worden gedrukt. In recordtijd zijn de litho's daarna gesigneerd en gereed gemaakt voor oplevering. En die vond plaats op woensdagmiddag 24 juni aan een zichtbaar enthousiaste Frank Welkenhuysen. De litho is vanaf nu te zien in het museumatelier en te koop via www.kunstexpert.com en later dit jaar zullen ook enkele exemplaren via het museum aangeboden worden.

Ondertussen kijken we al weer uit naar het volgende uitdagende lithoproject.