Bijstand voor bijzondere uitgaven


* home
* nieuws

Iedereen heeft wel eens bijzondere uitgaven.

`Dankzij die gebitsprothese kan ik weer lachen.' "Plotseling ging m'n gebit heel hard achteruit.

`Heel vervelend,' zei de tandarts, `het heeft met de leeftijd te maken'. Maar zelfs gewoon eten ging niet meer. Gelukkig kon ik bijzondere bijstand krijgen voor een volledige gebitsprothese."



In Ouder-Amstel moet iedereen normaal kunnen leven. Voor mensen op minimumniveau is dat lang niet altijd even makkelijk. Daarom helpt de gemeente Ouder-Amstel u wanneer u voor bijzondere uitgaven komt te staan. Zoals bij de aanschaf van een gebitsprothese. Want in Ouder-Amstel telt iedereen
volwaardig mee.



Individuele bijzondere bijstand

Bedoeld voor alle inwoners van Ouder-Amstel met bijzondere uitgaven die niet iedereen heeft, zoals een gebitsprothese of, onder omstandigheden, de kosten van: huisraad, bewindvoering of een advocaat en de griffiekosten. De hoogte is afhankelijk van het onderwerp, de situatie en uw inkomen.

Voorwaarden

De uitgave is niet voor zaken die iedereen moet kopen zoals eten of drinken, of iets waarvoor je normaal spaart, zoals een stofzuiger of televisie. Kijk op www.ouder-amstel.nl onder het tabblad Inwoners bij Belastingen, uitkeringen en toeslagen voor de precieze voorwaarden.

Hoe kunt u aanvragen

U kunt het aanvraagformulier downloaden, invullen, van bewijsstukken voorzien en aan de gemeente sturen. U krijgt schriftelijk bericht van de afhandeling van uw aanvraag. Het formulier kunt u vinden op www.ouder-amstel.nl onder het tabblad Inwoners bij Belastingen, uitkeringen en
toeslagen/bijstandsuitkeringen/bijzondere bijstand. U kunt het formulier in een envelop zonder postzegel sturen naar Antwoordnummer 157, 1190 WC Ouderkerk aan de Amstel.