Jaarstukken 2014 en meerjarenbeleidsplan Agora


Geplaatst: 24-6-2015

Het college van Lelystad heeft dinsdag kennis genomen van de Jaarrekening 2014 en het Meerjarenbeleidsplan van de stichting Agora. Vorig jaar, bij de presentatie van de Halfjaarrapportage 2014 van de stichting, werd op basis van de toen bekende resultaten uitgegaan van een exploitatietekort
voor heel 2014 van ongeveer EUR 111.000,-. In de nu gepresenteerde Jaarrekening 2014 blijkt het resultaat van de stichting Agora uiteindelijk 298.000,- negatief.

Theater Agora

Onderzoek

Het negatieve resultaat van de stichting Agora is dermate hoog en afwijkend van de halfjaarrapportage, dat het college heeft besloten om voorafgaand aan de vaststelling van de subsidie voor 2014 nader onderzoek te doen naar de oorzaken van het tekort. Gelijktijdig wil het college meer inzicht
krijgen of het meerjarenbeleidsplan voldoende perspectief biedt voor een verbetering van de exploitatie. Daarom heeft het college een externe adviseur in de sector kunst & cultuur gevraagd om de oorzaken van het exploitatietekort te analyseren en het meerjarenbeleidsplan te beoordelen.

Exploitatie structureel verbeteren

Het college verwacht dat het onderzoek er aan zal bijdragen dat er effectieve maatregelen worden getroffen om de exploitatie van het theater structureel te verbeteren.
Na het zomerreces zal het college de bevindingen uit het onderzoek aan de gemeenteraad voorleggen.