FloraHolland verheugd over BTW-standpunt oppositie


24 juni 2015

FloraHolland verheugd over BTW-standpunt oppositie

Woensdag 24 juni 2015 heeft het kabinet de plannen rondom de belastingherziening aan de Kamer toegelicht. De oppositie keerde zich tijdens het debat hierover tegen een verhoging van de btw.

Aalsmeer Nieuw 1

Lucas Vos: "Ik ben verheugd te horen dat de oppositie zich in het debat tegen de plannen van het kabinet keert om het btw-tarief te verhogen. Dit zou betekenen dat dit voorstel geen meerderheid krijgt in de Eerste Kamer. Een verhoging zou een grote schade betekenen voor de Nederlandse en
internationale sierteeltsector. In Nederland betekent een verhoging van het tarief grootschalig banenverlies en forse omzetdaling. Daarnaast heeft het ook een zeer nadelig effect op de export van bloemen en planten."

De verwachting is dat eind deze week/begin volgende week verder gepraat wordt in Den Haag over de plannen voor de belastingherziening. FloraHolland blijft de ontwikkelingen over dit onderwerp nauwlettend volgen en we houden u op de hoogte via onze website.

Als er meer nieuws is, houden we u op de hoogte via onze website. Een overzicht van alle publicaties van FloraHolland over dit onderwerp vindt u in het dossier BTW Sierteeltsector.

* Dossier BTW Sierteeltsector